Idei pentru un mic dejun fără cruzime

Mic dejun vegan delicios cu avocado, tofu presărat cu boia și usturoi, legume și pâine integrală

Începe-ți ziua cu un mic dejun delicios, hrănitor și bineînțeles, lipsit de cruzime împotriva animalelor.
În această postare am să vă împărtășesc câteva idei delicioase și rapide pentru micul dejun. 🙂

Pâine integrală, lipie sau sandwich cu:

Diverse combinații cu unturi de arahide, migdale sau alte semințe. Un mic dejun bogat în proteine


Mezeluri vegetale


Diverse pateuri preparate în casă (hummus, salată de vinete, pastă de fasole, linte sau soia, salată de ciuperci cu maioneză vegetală)


Pateuri vegetale din comerț

Alte opțiuni:

  • Fructe proaspete de sezon și nuci
  • Produse de patiserie cum ar fi biscuiți, covrigi și cafea, sau plăcintă cu mere și cafea
  • Iaurturi vegetale din comerț sau preparate în casă
  • Nachos cu guacamole
  • Smoothie dulce cu fructe: lapte vegetal, banane, unt de arahide sau orice combinație vă place; puteți adăuga pudre proteice din mazăre sau soia dacă aveți un stil de viață activ sau pentru gust (eu personal adaug în zilele în care am activitate fizică sporită)
  • Smoothie din legume (varză kale, dovlecel, suc de morcov, suc de sfeclă etc.)
  • Orez cu lapte de cocos
  • Porridge sau overnight oats cu lapte vegetal decorat cu fructe, nuci, semințe, chia. O combinație delicioasă sunt merele rase cu scorțișoară
  • Griș cu lapte vegetal (cocos, soia*, migdale, orez, ovăz etc.)

Lactate vegetale din comerț


Diverse variante de tofu care se găsesc în România

Dacă aveți timp să preparați brunch (în engleză breakfast + lunch, adică o combinație mic dejun + prânz pentru zilele de weekend):

  • Omletă din tofu
  • Cartofi la cuptor cu omletă din tofu
  • Clătite românești sau americane
  • Muffins (brioșe) dulci sau sărate

Omletă vegană din tofu cu legume (tofletă)


Clătite americane cu gem


Orez cu lapte de cocos

Pentru un plus de sănătate:

  • Untul de arahide e bogat în proteine. Alegeți unt de arahide neîndulcit și fără ulei de palmier. Eu prefer să îl păstrez la frigider pentru a evita alterarea; tot la frigider păstrez nucile, semințele și uleiurile.
  • Leguminoasele (soia, năut, linte) și preparatele din leguminoase (hummus, tofu, laptele de soia) sunt foarte bogate în proteine. Am marcat cu (*) acele combinații bogate în proteină. E recomandat să consumăm zilnic câteva porții de leguminoase.
  • Alegeți pâine integrală pentru un plus de nutrienți.
  • Alegeți gem fără zahăr adăugat.

Mai multe idei putem găsi pe blogurile vegane Fleur’s Vegan Kitchen, Da’ voi ce mâncați, Alexandră?, VegLifestyle, La mine sub nuc sau pe grupul Ce mănâncă veganii.

About Alexandra

"Don't be sorry, do something" - The Animals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *