Vegan în Braşov

Braşovul este un oraş în care puteţi găsi cu siguranţă localuri care servesc mâncare vegană şi magazine cu multe produse vegane.

Există un singur restaurant complet vegan (chiar raw vegan) şi o singură cofetarie complet vegană, dar se pot găsi mai multe restaurante care au opțiuni vegane delicioase, variate și inovatoare. Foarte multe pizzerii includ pizza vegetariană în meniu şi există câteva sandwich-erii cu opţiuni vegane. De la an la an se constată o creştere a acestor alternative vegane în restaurante şi chiar deschiderea de noi localuri vegetariene sau vegane.

Există, de asemenea, şi magazine naturiste de unde se pot cumpăra alimente şi cosmetice vegane.
În ultima vreme au apărut foarte multe produse vegane pe care le găsim constant şi în supermarketuri, precum: mezeluri şi pateuri vegetale, tofu, lapte vegetal din diverse tipuri de plante, ciocolată şi creme din ciocolată, iaurturi vegetale, burgeri vegetali, îngheţată vegană etc.

Alimentele vegane de bază: cereale, fructe, legume, paste şi făinoase, conserve şi murături se găsesc la orice magazin mic sau supermarket.

Restaurante și Fast Food

Adresă: Strada Apollonia Hirscher 7, Centrul Vechi, Brașov.
Descriere: restaurant vegan, cu preparate preponderent raw vegane, cu un meniu inovator și interesant. Oferă și meniul zilei.

Adresă: Strada Nicopole 34A, Brașov.
Descriere: restaurant cu opțiuni raw vegane, precum: branzică de caju, tartă cu ciuperci, lasagna raw, prăjituri: cheese cake, torturi.

Adresă: Strada Negoiu Nr.14,  Brașov.
Descriere: restaurant cu opțiuni vegane, majoritatea fiind inspirate din bucătăria tradițională românească: ciorbă de legume, ciorbă de fasole, rulouri cu legume, clătite cu ciuperci, salată orientală etc.

Adresă: Strada Politehnicii Nr.6,  Brașov.
Descriere: restaurant cu opțiuni vegane variate: burger vegetal, chili con veggie, chiftele din mei cu radicchio, korma, hummus și altele, într-un spațiu minimalist. Au și meniul zilei vegan.

Adresă: Strada Mureșenilor Nr.3, Centrul Vechi, Brașov.
Descriere: restaurant indian cu opțiuni vegane: korma, ciorbă indiană, curry etc.

Adresă: Strada Mihai Viteazul Nr.1, Brașov.
Descriere: restaurant libanez cu opțiuni vegane: hummus, supă de linte, baba ganoush, falafel etc.

 • Restaurant A-ha

Cofetării şi gelaterii vegane sau cu opţiuni vegane

Adresă: Strada Nicolae Bălcescu Nr 3, Brașov.
Descriere: Cofetărie și bistro raw vegan. Livrează și mâncare vegană: ardei umpluți, supe de legume, salate etc. Prăjiturile sunt delicioase și variate:  negrese, brioșe, gogoși, rulade, fursecuri, negrese, torturi etc.

Cumpărături

 • Lanțul de magazine “Paradisul Verde”

Adresă:

 • Str. Cristianului Nr.5, Brașov (Eliana Mall)
 • Calea București Nr. 107, Brașov (Galeria Carrefour)
 • Str. Sfântu Ioan Nr. 4-6, Brașov (Centrul Vechi)

Descriere: Produsele sunt variate: alimente vegane (cereale integrale, fulgi de cereale, făinuri, paste făinoase, înlocuitori de lapte și cafea, semințe de diverse tipuri, leguminoase, fructe deshidratate și confiate, condimente, sucuri naturale de fructe și legume, nectaruri, uleiuri presate la rece, preparate din soia, dulciuri), cosmetice și detergenți vegani etc.

 • Magazinele naturiste “Floare de Colț”

Adresă:

 • Strada Republicii Nr. 11, Brașov
 • Strada Turnului Nr. 5, Brașov  (Coresi Mall)
 • Bulevardul Saturn Nr. 32, Brașov
 • Calea București Nr. 105, Brașov
 • Strada Bazaltului Nr. 2, Brașov (Eliana Mall)

Descriere: O mare parte dintre produsele Alverde conțin sigla vegană, care atestă faptul că niciun ingredient nu e de origine animală. Regulă generală: pentru produsele Alverde cosmetică naturală nu se fac teste pe animale.  Produsele sunt variate: creme, geluri de duș, șampoane, farduri etc.

Încălţăminte vegană

Va urma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *