Misiunea și viziunea

MISIUNEA și VIZIUNEA

Proiectul Vegan în România există pentru ele, cele 270 de milioane de animale exploatate, abuzate și ucise an de an în România. Din acest număr halucinant de victime, 250 de milioane sunt păsări.
Populația țării noastre e de aproximativ 19 milioane de oameni, deci prin comparație vom observa că numărul de păsări ucise anual în țara noastră e de 14 ori mai mare decât populația, iar numărul total de animale ucise anual e de 14.5 ori mai mare!

Ne dorim să punem capăt acestor cruzimi și să contribuim la crearea unei lumi în care animalele non-umane să aibă dreptul elementar la viață și integritate corporală, să fie tratate cu respect și demnitate.

Viziunea noastră e să creăm o Românie vegană. Primii pași pentru a ajunge acolo sunt educația, informarea corectă și crearea unei comunități unite de vegani și activiști dedicați cauzei.

METODELE

Ne bazăm pe surse de informare corectă și de actualitate, cum ar fi studii și documente acceptate în comunitatea științifică. Veganismul și drepturile animalelor sunt subiecte care trebuie tratate cu seriozitate și care au o bază solidă în filozofie, etică, ecologie, medicină și psihologie.

Vegan în România luptă pentru încetarea tuturor formelor de exploatare a animalelor.

1. Ne propunem să promovăm un stil de viață vegan, un mod de a trăi mai conștient și mai integru, prin oferirea de informații pertinente, corecte, oneste, bine documentate și bazate pe surse de încredere.
Credem că informarea corectă este punctul de start pentru orice schimbare spre bine, și că fiecare dintre noi avem puterea de a modela lumea în care trăim prin alegerile noastre de zi cu zi și prin modul în care ne trăim viața. Cei mai mulți dintre noi nu vrem să facem rău, însă facem rău nenecesar atâtor ființe, de multe ori fără să conștientizăm cu adevărat acest lucru.

2. De asemenea, ne dorim să sprijinim adoptarea și menținerea unui stil de viață vegan prin oferirea de informații practice despre cum să fii vegan în România.

3. Dorim să susținem crearea unei comunități vegane în România, să încurajăm activismul și colaborarea, pentru că numai împreună putem reuși în această luptă pentru ele. Dorim să stabilim relații bune și de colaborare cu toate grupurile și activiștii vegani din România.

VALORILE

Valorile noastre sunt educația și nonviolența; sprijinim și construim axându-ne pe valori umane fundamentale precum dreptatea, onestitatea, corectitudinea și dorința de a fi mai buni.

Suntem împotriva discriminării de orice fel, bazată pe rasă, vârstă, sex, religie, statut marital, orientare sexuală, handicap fizic sau mintal. Susținem cu mândrie toate categoriile sociale și minoritățile discriminate.

Comments are closed.