Produse de îngrijire și machiaj

Pe această pagină vă prezentăm cea mai mare listă cu produsele vegane și/sau netestate pe animale disponibile în România!

Această listă nu e finală și nu e nici exhaustivă, dar vom încerca pe cât posibil să o actualizăm cât mai des.
Ultima actualizare a fost făcută în data de 12 aprilie 2019.

Pentru că magazinele și site-urile care comercializează aceste produse schimbă mereu oferta de produse și pentru că aceste mărci devin disponibile în tot mai multe magazine, am ales să nu includem pentru fiecare brand magazinele de unde poate fi procurat. Lista cu magazine care comercializează produse vegane este disponibilă la sfârșitul articolului.

Pentru informații despre testarea produselor pe animale și ce înseamnă un produs vegan și un produs netestat pe animale, accesați pagina Testarea pe animale.

Pentru a explora și alte mărci, vă recomandăm și blogurile Logical Harmony (produse vegane și netestat pe animale) și Cruelty Free Kitty (produse netestate pe animale, însă nu toate vegane). De asemenea, nu uitați de pagina Leaping Bunny care certifică producătorii care nu testează pe animale.

Cuprins

  • Produse internaționale
  • Produse românești
  • Magazine unde găsim aceste produse în România

Legendă

Produse cosmetice și de îngrijire

100% Pure  

O parte dintre produse sunt vegane. O parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animala, celelalte conțin produse apicole. Produsele și ingredientele nu sunt testate pe animale. Certificare bio.

Site-ul internaţional 100% Pure
Distribuitor în România 100% Pure Romania

Produsele 100% Pure şi ingredientele lor nu sunt netestate pe animale.
Produsele sunt vegetariene, conțin ingrediente vegetale și produse apicole.
Majoritatea produselor sunt vegane, însă pentru a vă asigura că sunt vegane, căutați această informație la fiecare produs în parte; citiți lista de ingrediente sau întrebați comerciantul de la care urmează să cumpărați produsul.

ATENȚIE: În septembrie 2016 au lansat o gamă nouă și diverse produse noi care conțin enzime din lapte!

Alverde 

O mare parte dintre produse sunt vegane (nu conțin ingrediente de origine animală și nu sunt testate pe animale)Produsele dețin certificare bio.

Site-ul DM România (gama Alverde)

Site-ul DM Germania (gama Alverde)

Produsele vegane dețin certificarea Vegan Society și NATRUE.

Aceste produse se găsesc numai în rețeaua de magazine DM.

Andalou Naturals

O mare parte dintre produse sunt vegane iar celelalte sunt vegetariene, acest lucru fiind clar marcat pe ambalaj (nu conțin ingrediente de origine animală și nu sunt testate pe animale)

Toate produsele dețin certificare netestate pe animale, ceea ce înseamnă că produsele dar nici ingredientele din acestea nu au fost testate pe animale.

Site-ul importatorului Andalou Naturals în România

Site-ul internațional Andalou Naturals

Avril

O MICĂ parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele nu sunt testate pe animale. Produsele dețin certificare bio.

Site-ul internațional Avril.

Produsele Avril nu sunt testate pe animale, conform spuselor producătorului (însă nu dețin certificări pentru a garanta acest lucru și nu am verificat dacă produsele se vând în afara Europei).

Produsele Avril ce nu conțin ingrediente de origine animală sunt marcate pe site.

Athena’s Aloe Bio 50 (Athena’s) 

Produsele nu conțin ingrediente de origine animală. Discursul companiei referitor la testarea pe animale este foarte ambiguu și conține inclusiv o minciună referitoare la certificarea Leaping Bunny. Compania mamă vinde multe alte game necertificate.

 

Site-ul internațional: Aloe Bio 50.

Pe pachetul produselor și pe pagina producătorului se specifică faptul că nu conțin ingrediente de origine animală.

Compania mama Athena’s are însă și game de produse ce nu sunt vegane.

Discursul companiei referitor la testarea pe animale este foarte ambiguu și conține inclusiv o minciună referitoare la certificarea Leaping Bunny.

Produsele nu sunt testate pe animale. Obișnuiau să aibă pe pachet sigla Leaping Bunny, dar acum nu o mai au! Din acest motiv nu recomandăm aceste produse.

Alba Botanica 

O mare parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală, celelalte conțin ingrediente apicole. Produsele finale nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: Alba Botanica

Producătorul Alba Botanica garantează că produsele sunt 100% vegetariene, o parte dintre produse sunt vegane, celelalte conțin ingrediente apicole.

Tot producătorul garantează că produsele nu sunt testate pe animale.

Attitude 

Toate produsele sunt vegane. Produsele nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele finite și ingredientele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: Attitude.

Producătorul garantează că nu folosește ingrediente de origine animală. Găsiți această informație online și cautați-o pe pachet la fiecare produs.

De asemenea garantează că produsele și ingredientele ce le intră în compoziție nu sunt testate pe animale. Şi această informație se găsește online și pe pachetul fiecărui produs.

Aubrey 

O parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele și ingredientele nu sunt testate pe animale.

Mai multe informații iHerb

Toate produsele au certificarea Leaping Bunny, adică au garanția că nu sunt testate pe animale.

O parte dintre produse sunt vegane, celelalte pot conține lapte și alte produse de origine animală. Căutați aceasta informație pe cutie sau pe site-ul producătorului.

Biofficiana Toscana 

O parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală, iar singurele ingredientele animale folosite în celelalte produse sunt propolis și miere.

Toate produsele dețin certificare ca nefiind testate pe animale, ceea ce înseamnă că nici ingredientele nu au fost testate pe animale. Dețin și certificare bio.

Site-ul internațional: www.biofficinatoscana.com

Produsele nu sunt testate pe animale. Toate produsele dețin certificare Leaping Bunny ca nefiind testate pe animale. Marea parte a produselor sunt vegane, iar cele care nu sunt vegane pot conține miere sau propolis.

Produsele vegane au specificat acest lucru pe pachet și puteți găsi această informație și pe pagina producătorului (de exemplu acest produs este vegan).

O parte din ingredientele folosite provin din agricultura biodinamică. Agricultura biodinamică are la bază exploatarea animalelor, așa că, în ciuda faptului ca ingredientele sunt vegetale, considerăm că aceste produse nu sunt tocmai vegane.

Agricultura biodinamica e o formă de agricultură care are ca punct central exploatarea animalelor; practici incluse în această agricultură sunt inclusiv ritualuri de felul arderii unui os sau a unui craniu.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, inclusiv agricultura convențională și agricultura organică pot folosi produse ale exploatării animalelor, cum sunt de exemplu gunoiul de grajd și îngrășământul din sânge (eng. “blood mill”).

Badger Balm 

O parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele dețin certificare ca nefiind testate pe animale, deci nici ingredientele care le intră în compoziție nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.badgerbalm.com

Produsele dețin certificarea Leaping Bunny. Această informație apare pe pagina lor de internet în dreptul fiecărui produs.

Din păcate, pentru a determina dacă un produs este vegan va trebui să citiți lista de ingrediente, deoarece producătorul nu specifică.

Alte Certificări Badger Balm.

Benecos 

O parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele nu sunt testate pe animale.

Pagina Benecos România

Benecos pune la dispoziția cumpărătorilor lista de produse cu ingrediente vegane.

Susțin că produsele lor nu sunt testate pe animale însă nu dețin certificări în acest sens.

BJOBJ  

Toate produse sunt vegane. Niciunul dintre produse nu conține ingrediente de origine animală. Produsele finite nu sunt testate pe animale, însă nu se specifică nimic despre testarea ingredientelor.

Site-ul internațional: www.bjobj.com

Toate produsele BJOBJ sunt vegane și netestate pe animale.

Bare Faced Beauty  

O mare parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.barefacedbeauty.co.uk

Toate produsele dețin certificate Leaping Bunny, ceea ce înseamnă că nu sunt testate pe animale.

O mare parte dintre produse sunt vegane.

Căutați pe pagina producătorului și pe eticheta produsului certificarea The Vegan Society pentru a vă asigura că produsul pe care doriți să îl cumpărați este vegan.

Bio Plasis 

Toate produsele sunt vegane. Niciunul dintre produse nu conține ingrediente de origine animală. Produsele și ingredientele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.bioplasis.com

Produsele nu sunt testate pe animale.

Toate produsele lor sunt vegane; nu conțin ingrediente de origine animală.

CMD Naturcosmetik

O parte dintre produse sunt vegane. Produsele sunt netestate pe animale.

Site-ul internațional: www.cmd-natur.de

Producătorul susține că produsele finite nu sunt testate pe animale.

Pentru a vă asigura că produsul e vegan, citiți eticheta cu ingredientele sau căutați în lista cu produse vegane.

Caudalie 

Ingrediente vegane, produse testate pe animale.

Site-ul internațional caudalie.com

Producătorul nu folosește ingrediente de origine animală în produsele comercializate în Europa, însă vinde și în China, unde testarea pe animale este obligatorie. Din acest motiv nu recomandăm aceste produse.

Crazy Rumours 

Toate produsele sunt 100% vegane și netestate pe animale.

Vând numai balsamuri de buze simple și nuanțate.

Site-ul internațional: www.crazyrumors.com

Dețin certificare Leaping Bunny.

Deciem 

O parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală. Producătorul susține că nu testează pe animale însă nu deține certificări în acest sens.

Site-ul internațional:  www.deciem.com

Pe site-ul producătorului se pot verifica care produse sunt vegane printr-o căutare după cuvântul vegan.

Producătorul susține că produsele nu sunt testate pe animale justificând aceasta prin prisma legii europene care interzice testarea pe animale penrtu produsele comercializate în Europa. Faptul că nu deține certificarea leaping bunny pune semne de întrebare cu privire la veridicitatea acestei afirmații.

Dr. Bronner 

O mare parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală, celelalte conțin ingrediente apicole. O mare parte dintre produse sunt vegane.

Site-ul internațional:  www.drbronner.com

O mare parte dintre produse sunt vegane, certificate Vegan Action. Balsamurile de buze și de corp nu sunt vegane. Cautați sigla vegan pe ambalajul produselor.

Produsele nu sunt testate pe animale și dețin certificarea Leaping Bunny. Se pot comanda prin intermediul distribuitorului din România (livrează gratuit în București).

Dr. Haushcka

O parte dintre produse sunt vegane, celelalte sunt vegetariene (certificate BDHI). Documentați-vă înainte de a cumpăra un produs.

Site-ul internațional: www.dr.hauschka.com

Dr. Organic 

O parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală, iar singurele ingredientele animale folosite în celelalte produse, care se vând în Europa, sunt propolis, miere, lăptișor de matcă și ceară de albine. Nu recomandăm produsele lor deoarece afirmația “Dr. Organic este împotriva testării pe animale” de pe ambalaje este ambiguă și fiindcă au o linie de producție pentru China.

Produsele sunt vegetariene, altele vegane și menționează acest lucru pe ambalaj, după caz: “Suitable for Vegetarians & Vegans”.

Declarația lor cu privire la testarea pe animale e formulată în felul următor: “Fără testare pe animale. Produsele noastre sunt întotdeauna testate pe voluntari umani, pentru a ne asigura că sunt complet sigure și eficiente. Nu se fac teste pe animale niciodată pentru produsele finite, nici pentru materia primă.” Nu au o garanție în acest sens, cu toate că certificarea Leaping Bunny e gratuită.

Firma are și o linie de producție pentru China, separată de cea pentru Europa (unde, pe lângă produsele apicole mai folosesc și extracte din melci), așa încât legislația chineză îi obligă deocamdată să testeze pe animale produsele pe care le vând acolo.

Site-ul internațional: www.drorganic.co.uk

Douglas Naturals

Produsele sunt certificate vegan. Compania mamă vinde multe alte game necertificate.

Site-ul internațional:  Douglas Naturals

Produsele Douglas Naturals dețin certificarea vegan The Vegan Society. Căutați sigla pe ambalaj.

E.L.F. Cosmetics 

Toate produsele sunt vegane. Produsele de machiaj nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele nu sunt testate pe animale. Nu specifică nimic legat de ingrediente, dacă sunt sau nu testate pe animale.

Pagina românească Eyes Lips Face (România)

Eco Cosmetics 

Majoritatea produselor nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele nu sunt testate pe animale, nici ingredientele acestora. Dețin certificare bio.

Site-ul internațional: www.eco-naturkosmetik.de

O mare parte dintre produse sunt vegane. Căutați pe ambalaj sigla vegan.

Produsele nu sunt testate pe animale. Pe pagina lor susțin că dețin certificarea Vegan Society și Cruelty Free (Leaping Bunny). Totuși nu figurează pe pagina oficială Leaping Bunny. Din acest motiv avem rețineri. Am scris producătorului și așteptăm răspuns.

Everyday Minerals 

Toate produsele sunt vegane . Nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.everydayminerals.com

Toate produsele sunt vegane, nu conțin ingrediente de origine animală.

Produsele și ingredientele acestora nu sunt testate pe animale și sunt certificate Leaping Bunny.

Faith in Nature

Majoritatea produselor nu conțin ingrediente de origine animală, celelalte sunt vegetariene. Produsele și ingredientele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.faithinnature.co.uk

Produsele vegane dețin certificarea Vegan Society și Cruelty Free (Leaping Bunny). Căutați sigla Vegan Society pe pachet.

Fresh Therapies

Toate produse sunt vegane. Nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele și ingredientele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.freshtherapies.com

Produsele și ingredientele acestora nu au fost testate pe animale.
Toate produsele sunt vegane; căutați această informație pe pagina producătorului, de exemplu acest produs e vegan.

Green People 

Majoritatea produselor sunt vegane. Majoritatea produselor nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele și ingredientele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.greenpeople.co.uk

Produsele vegane dețin certificarea Vegan Society.

Produsele nu sunt testate pe animale. Obișnuiau să aibă pe pachet sigla Leaping Bunny, dar acum nu o mai au! Așteptăm un răspuns din partea producătorului.

O mare parte dintre produse sunt vegane; căutați pe pachet sigla Vegan.

Himalaya Wellness și Himalaya Herbals 

  

Producătorul Himalaya deține Himalaya Herbals (produse de îngrijire) și Himalaya Wellness (suplimente și vitamine).

Producătorul susține că sunt împotriva testării pe animale însă nu dețin nicio certificare în acest sens. Reamintim că certificarea Leaping Bunny e gratuită.

Himalaya Wellness declară că suplimentele conțin ingrediente de origine animală inclusiv gelatină.

Producătorul Himalaya declară că unele produse conțin ingrediente provenite din exploatarea animalelor.

Din cauza acestor neclarități nu recomandăm aceste produse.

Inika

Toate produsele sunt vegane. Nu conțin ingrediente animale și nu sunt testate pe animale.

 

Site-ul internațional: www.inika.com.au

Toate produsele sunt vegane: certificate vegan The Vegan Society și cruelty free de la o organizație australiană.

JASON 

Majoritatea produselor sunt realizate fără ingrediente animale; un singur produs conține ceară de albine. Produsele finite și ingredientele nu sunt testate pe animale. 

Site-ul internațional: www.jason-natural.com

Majoritatea produselor nu conțin ingrediente de origine animală (mai putin Tea Tree and Mineral Muscle Reliever Gel ce conține ceară de albine).

Produsele finite și ingredientele nu sunt testate pe animale; dețin certificarea Leaping Bunny.

Kat von D

Fondatoarea e vegană și e în procesul de a veganiza toate produsele. Toate produsele comercializate în România sunt vegane. În momentul de față cea mai mare parte dintre produse sunt vegane iar aceste produse sunt marcate pe ambalaj.

Site-ul internațional: www.katvondbeauty.com

În România: Kat von D la Sephora

 

Konjac Sponge 

Toate produsele sunt vegane. Nu conțin ingrediente de origine animală. Ingredientele și produsele finite nu au fost testate pe animale.

Site-ul internațional: www.konjacspongecompany.com

Toate produsele sunt vegane, nu conțin ingrediente de origine animală.

Produsele și ingredientele care le intră în compoziție nu au fost testate pe animale.

Khadi

O parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală. Nu se specifică nicăieri dacă sunt sau nu testate pe animale, însă pe pachetele multor produse scrie “vegan”. Nu am tras o concluzie cu privire la aceasta marcă. Dețin certificare bio.

Site-ul internațional: www.khadinatural.com

Nu am găsit nicio informație pe site-ul lor, dar am observat că pe unele produse scrie “100% vegan”.

Pe pachet nu specifică nimic în legătură cu testarea pe animale.

Klorane 

Nu sunt certificați în niciun fel, însă pe site susțin că nu testează pe animale și că sunt împotriva testării pe animale. Oferă câteva produse vegane. Produsele vegane le puteți identifica pe site-ul lor printr-o căutare a cuvântului “vegan”.

 Nu recomandăm aceste produse.

Lavera

O mare parte dintre produse sunt vegane, certificate.

Site-ul internațional: www.lavera.com

O mare parte dintre produsele vegane dețin certificarea Vegan Society și NATRUE. Căutați pe pachet sigla Vegan Society, deoarece nu toate produsele Lavera sunt vegane.

Lily Lolo

O mare parte dintre produse nu conțin ingrediente de origine animală. Produsele și ingredientele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.lilylolo.co.uk

Site-ul românesc: www.lilylolo.ro

Produsele nu sunt testate pe animale și nici ingredientele acestora.

95% din produse sunt vegane, restul conțin carmin (colorant roșu făcut din gândaci), lanolină (obținută din lână) și ceară de albine. Căutați aceste informații pe ambalaj.

L’Erbolario

Firma deține certificarea Leaping Bunny. O parte din produse sunt vegane.

Site-ul internațional: L’Erbolario

Nu toate produsele sunt vegane. Produsele vegane dețin certificarea Leaping Bunny.

L’Erboristica Di Athena’s (Athena’s)  

O foarte mică parte dintre produse sunt vegane. Aceeași firmă deține și gama Aloe Bio 50.

Site-ul internațional: L’Erboristica

Nu toate produsele sunt vegane. Produsele vegane dețin certificarea Vegan OK, căutați sigla pe ambalaj.

Nu recomandăm aceste produse din cauza mesajului ambiguu de pe pagina producătorului referitor la testarea pe animale și certificarea Leaping Bunny.

Luna Beaute 

Toate produsele sunt vegane. Niciunul dintre produse nu conține ingrediente de origine animală și nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: Luna Beaute.

Producătorul garantează că produsele nu conțin ingrediente de origine animală și nu au fost testate pe animale.

Lush

Produsele nu sunt testate pe animale. Unele produse sunt vegane, altele vegetariene.

Site-ul internațional: www.lush.com

Site-ul românesc: www.produsecosmeticelush.com

Lush este foarte vocal în ce privește testarea pe animale.

Oferă produse vegane și vegetariene; căutați sau întrebați despre fiecare produs în parte înainte de a-l achiziționa.

Madara

Produsele nu sunt testate pe animale. Unele produse sunt vegane, altele conțin ingrediente de origine animală, inclusiv lanolină.

Site-ul internațional: www.madaracosmetics.com

Produsele nu sunt testate pe animale.

Produsele Madara pentru buze conțin lanolină și ceară de albine, deci nu sunt vegane. Crema-ulei pentru copii conține ceară de albine. Restul produselor sunt vegane.

Maria Nila

Produse vegane ce nu sunt testate pe animale. 

Site-ul internațional: www.marianila.com

Produsele sunt vegane și nu sunt testate pe animale.

Oferă o gamă de șampoane și produse de întreținere pentru păr vopsit.

Melvita

O mare parte dintre produse sunt vegane. Produsele nu sunt testate pe animale. Produsele certificate vegan conțin sigla One Voice portocalie; căutați-le pe acelea. Dețin certificare bio.

Site-ul internațional: www.melvita.com

Produsele vegane dețin certificarea One Voice care garantează că produsul respectiv și ingredientele nu au fost testate pe animale și că produsul nu conține ingrediente de origine animală.

Odylique by Essential Care

O parte dintre produse sunt vegane. Produsele nu sunt testate pe animale. Dețin certificare bio.

Site-ul internațional: www.odylique.co.uk

Produsele nu sunt testate pe animale și sunt foarte fermi pe poziție.

O parte dintre produse sunt vegane; căutați pe pagina lor înainte de a achiziționa un produs. De exemplu acest produs e vegan.

Organyc

Dețin certificare bio.

Site-ul internațional: www.organyc-online.com

Pentru produsele vegane căutați “Vegan” pe pachet.

Pacifica 

Toate produsele sunt vegane, netestate pe animale și fără ingrediente de origine animală.

Site-ul internațional: www.pacificabeauty.com

Toate produsele sunt vegane: fără ingrediente animale și nu sunt testate pe animale.

Paula’s Choice 

Nu mai oferă produse vegane! Începând cu toamna anului 2017 Paula’s Choice au anunțat că nu mai pot garanta că ingredientele din produsele lor sunt vegane!

PHB Ethical Beauty 

Toate produsele sunt vegane, netestate pe animale și fără ingrediente de origine animală.

Site-ul internațional: www.phbethicalbeauty.co.uk

Toate produsele sunt vegane: fără ingrediente animale și nu sunt testate pe animale; au certificarea The Vegan Society.

Pure Bio Cosmetics

Site-ul internațional purobiocosmetics.it

Compania e certificată Vegan OK.

Ringana 

Site-ul internațional www.ringana.com

Compania nu deține certificări dar susține că nu testează pe animale. O parte din produse sunt vegane, acest lucru fiind specificat în descrierea fiecărui produs.

Atenție, această companie este de tipul MLM (Multi Level Marketing) și are structura piramidală (asemenea firmelor Avon, Oriflame, LifeCare, Forever Living Products, Amway, HerbalLife, NuSkin, Calivita, Blue Diamond).

Produse se pot comanda fie online, fie contactând partenerii de vânzări: Popa Maricica Cristina (Cod partener. 1641563) sau Dragan Carmen (Cod partener. 1461954). 

Santaverde 

Toate produsele sunt vegane, netestate pe animale și nu au ingrediente de origine animală.

Site-ul internațional: www.santaverde.de

Toate produsele sunt vegane: fără ingrediente animale și nu sunt testate pe animale.

Pe pagina lor e menționată certificarea Leaping Bunny, însă aceștia nu figurează pe pagina oficială Leaping Bunny.

Sante

O parte dintre produse sunt vegane. Produsele nu sunt testate pe animale.

Site-ul internațional: www.sante.de

O parte dintre produse sunt vegane; căutați pe pachet. Totuși, formularea lor legată de testarea pe animale este puțin ambiguă.

Schmidt’s Natural Deodorant 

Produsele nu sunt testate pe animale (Leaping Bunny). Toate produse sunt vegane.

Site-ul internațional: schmidtsdeodorant.com

Produsele dețin certificare Leaping Bunny, însemnând garanția că nu testează pe animale.

Oferă numai produse vegane.

The Body Shop  

O parte dintre produse sunt vegane, celelalte vegetariene. Dețin certificare Leaping Bunny, dar nu recomandăm compania.

Site-ul românesc: www.thebodyshop.ro

Produsele nu sunt testate pe animale, dețin certificarea Leaping Bunny.

Spun că produsele lor sunt vegetariene.

Dacă doriți să cumpărați un produs The Body Shop, pentru a vă asigura că produsul pe care doriți să îl cumpărați e vegan, va trebui să citiți foarte atent ingredientele, deoarece nu se specifică pe pachet nimic despre originea lor și nici online nu am găsit vreo informație.

The Body Shop au fost deținuți de L’Oreal care sunt recunoscuți că fac teste pe animale. Unii vegani au boicotat aceste produse din acest motiv. În prezent, The Body Shop face parte din Natura & Co.

Too Faced

O parte dintre produse sunt vegane (căutați pe site-ul producătorului care produse sunt vegane și care nu). Producătorul garantează că nu testează pe animale, însă nu deține certificarea Leaping Bunny.

Site-ul internațional: www.toofaced.com.

Produsele pot fi achiziționate în magazinele Sephora.

Urban Decay 

O parte dintre produse sunt vegane, clar marcate pe ambalaj (cele care nu sunt marcate nu sunt vegane). Dețin certificare Leaping Bunny.
Urban Decay este deținut de L’Oreal care testează pe animale, motiv pentru care nu recomandăm aceste produse!

Site-ul internațional: www.urbandecay.com.

Pot fi achiziționate în magazinele Sephora.

Urtekram

O mare parte dintre produse sunt vegane, certificate de The Vegan Society.

Site-ul internațional: www.urtekram.com

Produsele dețin certificarea vegan de la The Vegan Society. Nu e clar dacă toate produsele lor sunt vegane sau doar o parte, așa că pentru a fi siguri, căutați simbolul pe pachet.

Weleda

O parte dintre produse sunt vegane, celelalte vegetariene (dețin certificare BDIH); documentați-vă înainte de a cumpăra un produs. Produsele nu sunt testate pe animale.

Site-ul în limba română: weleda.com.ro

Produsele Weleda sunt fabricate în Germania, nu sunt testate pe animale și nici ingredientele care le intră în compoziție nu sunt testate pe animale.

Certificarea bio BDIH nu permite ca aceste produse să conțină ingrediente obținute prin cruzime față de animale sau obținute de la animale moarte, în consecință toate produsele lor sunt vegetariene. Oferă și produse vegane.

PRODUSE ROMÂNEȘTI

Alternative 

Produsele nu sunt testate pe animale
ALTERNATIVE – diverse produse ecologice, printre care și săpunuri hand-made vegane, netestate pe animale, din ingrediente certificate bio și zero ulei de palmier

Deja Vu 

Produsele nu sunt testate pe animale.Săpunuri Deja Vu – produse vegane și produse vegetariene care conțin miere

Endea Soap

Produsele nu sunt testate pe animale.
Endea Soap – produse vegane și produse vegetariene care conțin miere

Manna

Produsele nu sunt testate pe animale.
Cosmeticele naturale Manna – netestate pe animale, nu conțin ulei de palmier, dar nu sunt toate vegane (unele au lapte de capră și miere)

MAGAZINE unde găsiți aceste produse în România

Următoarele magazine online sau nu, oferă produse vegane.

Atenție, deoarece unele site-uri și magazine includ la categoria vegan și produse care nu sunt vegane! Citiți ingredientele pentru fiecare produs sau căutați certificarea.

Magazine online

Magazine online makeup

Mărci proprii

Lanțuri de magazine

5 Comments

  1. Exceptional articol! Multumesc pentru lista si mai ales pentru magazinele in care se pot achizitiona aceste produse! As dori sa atrag atentia asupra marcii Andalou, care se vinde la Farmacia Tei. Eu am cumparat sampon balsam si crema de maini, vegan si cruelty free. Cred ca toate produsele lor sunt cruelty free, la preturi cat de cat accesibile. Am cumparat si o masca de par de la Dermorganic, tot din Farmacia Tei. Este vegana, cruelty free si 70% din ingrediente sunt organice.

  2. Buna! Foarte bun articolul si foarte util, acum cativa ani era o provocare sa gasesti in Romania produse cosmetice si de ingrijire personala netestate pe animale. Ar fi foarte util si unul pentru produse de ingrijire a locuintei, si acolo e dificil sa le identifici.
    Intre timp au aparut cei de la Deciem care au produse netestate pe animale (si din toate categoriile de pret) si pot fi gasite in Farmacia Tei si Bebe Tei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *