Land of Hope and Glory – Documentar despre industria zootehnică

Cu aproximativ 12 ani în urmă, era lansat celebrul documentar Earthlings, care expunea abuzurile și violența pe care animalele sunt forțate să le îndure de către industriile ce au la bază exploatarea lor. Acest documentar a ajutat un număr mare de oameni să conștientizeze suferința pe care o provoacă animalelor și să ia decizia de a adopta un stil de viață vegan.

Întrucât unele persoane considerau că asemenea abuzuri sunt cazuri izolate sau că se petrec numai în țări mai puțin dezvoltate, unde nu există cadru legal pentru protecția animalelor, fondatorii organizației pentru drepturile animalelor SURGE au realizat un nou documentar similar, ce are la bază dovezi video obținute în urma unor investigații în fermele, crescătoriile și abatoarele din Marea Britanie, un stat în care se consideră că legile sunt suficient de stricte pentru a asigura „bunăstarea animalelor”.

Land of Hope and Glory (Tărâmul gloriei și al speranței) urmărește traseul chinuitor al fiecărei ființe adusă pe lume pentru a fi exploatată, din momentul nașterii până în momentul în care animalul este transportat la abator pentru a fi ucis.
Imaginile surprinse pun în evidență atât cruzimea „procedurilor standard” pe care animalele le suportă în cele peste 100 de unități investigate pentru realizarea filmului, cât și faptul că acestea sunt supuse de cele mai multe ori unor abuzuri suplimentare din partea angajaților și a operatorilor de producție.

La fel ca în cazurile documentate în film, și animalele din România sunt nevoite să îndure cruzimi similare, fiind private de libertate, mutilate și ucise pentru plăcerile și confortul oamenilor. Indiferent de țara în care se află, toate animalele din ferme sunt victimele aceleiași industrii inumane și dezinteresate de soarta ființelor pe care le exploatează. Fie că provin din ferme industriale sau din mici gospodării, animalele sunt considerate simple obiecte a căror existență o reducem la valoarea trupurilor lor moarte sau a secrețiilor lor, neținând cont de faptul că fiecare animal e un individ unic care își prețuiește viața și își dorește să trăiască.

Singura modalitate de a pune capăt exploatării animalelor este aceea de a nu mai susține financiar această industrie și nicio formă de exploatare a animalelor și, prin urmare, a adopta un stil de viață vegan.

Despre Mihnea Popescu

Vegan, libertarian leftist, feminist, philosophy enthusiast, reader, fighter against injustice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *