Vegan în Braşov

Braşovul este un oraş în care puteţi găsi cu siguranţă localuri care servesc mâncare vegană şi magazine cu multe produse vegane.

Există un singur restaurant complet vegan (chiar raw vegan) şi o singură cofetarie complet vegană, dar se pot găsi mai multe restaurante care au opțiuni vegane delicioase, variate și inovatoare. Foarte multe pizzerii includ pizza vegetariană în meniu şi există câteva sandwich-erii cu opţiuni vegane. De la an la an se constată o creştere a acestor alternative vegane în restaurante şi chiar deschiderea de noi localuri vegetariene sau vegane.

Există, de asemenea, şi magazine naturiste de unde se pot cumpăra alimente şi cosmetice vegane.
În ultima vreme au apărut foarte multe produse vegane pe care le găsim constant şi în supermarketuri, precum: mezeluri şi pateuri vegetale, tofu, lapte vegetal din diverse tipuri de plante, ciocolată şi creme din ciocolată, iaurturi vegetale, burgeri vegetali, îngheţată vegană etc.

Alimentele vegane de bază: cereale, fructe, legume, paste şi făinoase, conserve şi murături se găsesc la orice magazin mic sau supermarket.

Restaurante și Fast Food

Restaurant Rawdia

Adresă: Strada Apollonia Hirscher 7, Centrul Vechi, Brașov.
Descriere: restaurant vegan, cu preparate preponderent raw vegane, cu un meniu inovator și interesant. Oferă și meniul zilei.

Restaurant Ma Cocotte

Adresă: Strada Nicopole 34A, Brașov.
Descriere: restaurant cu opțiuni raw vegane, precum: branzică de caju, tartă cu ciuperci, lasagna raw, prăjituri: cheese cake, torturi.

Restaurant Millenium

Adresă: Strada Negoiu Nr.14,  Brașov.
Descriere: restaurant cu opțiuni vegane, majoritatea fiind inspirate din bucătăria tradițională românească: ciorbă de legume, ciorbă de fasole, rulouri cu legume, clătite cu ciuperci, salată orientală etc.

Bistro Simone

Adresă: Strada Politehnicii Nr.6,  Brașov.
Descriere: restaurant cu opțiuni vegane variate: burger vegetal, chili con veggie, chiftele din mei cu radicchio, korma, hummus și altele, într-un spațiu minimalist. Au și meniul zilei vegan.

Restaurant Taj Mahal 

Adresă: Strada Mureșenilor Nr.3, Centrul Vechi, Brașov.
Descriere: restaurant indian cu opțiuni vegane: korma, ciorbă indiană, curry etc.

Restaurant Amasi

Adresă: Strada Mihai Viteazul Nr.1, Brașov.
Descriere: restaurant libanez cu opțiuni vegane: hummus, supă de linte, baba ganoush, falafel etc.

Restaurant A-ha

Adresă: Brașov
Descriere: Opțiuni vegane

Cofetării şi gelaterii vegane sau cu opţiuni vegane

Cofetăria Delicious Raw

Acum servesc și mâncare de prânz.

Adresă: Strada Nicolae Bălcescu Nr 3, Brașov.
Descriere: Cofetărie și bistro raw vegan. Livrează și mâncare vegană: ardei umpluți, supe de lume, salate etc. Prăjiturile sunt delicioase și variate:  negrese, brioșe, gogoși, rulade, fursecuri, negrese, torturi etc.

Cumpărături

Lanțul de magazine „Paradisul Verde”

Adresă:

  • Str. Cristianului Nr.5, Brașov (Eliana Mall)
  • Calea București Nr. 107, Brașov (Galeria Carrefour)
  • Str. Sfântu Ioan Nr. 4-6, Brașov (Centrul Vechi)

Descriere: Produsele sunt variate: alimente vegane (cereale integrale, fulgi de cereale, făinuri, paste făinoase, înlocuitori de lapte și cafea, semințe de diverse tipuri, leguminoase, fructe deshidratate și confiate, condimente, sucuri naturale de fructe și legume, nectaruri, uleiuri presate la rece, preparate din soia, dulciuri), cosmetice și detergenți vegani etc.

Lanțul de magazine Alverde 

Adresă:

  • Strada Republicii Nr. 11, Brașov
  • Strada Turnului Nr. 5, Brașov  (Coresi Mall)
  • Bulevardul Saturn Nr. 32, Brașov
  • Calea București Nr. 105, Brașov
  • Strada Bazaltului Nr. 2, Brașov (Eliana Mall)

Descriere: O mare parte dintre produsele Alverde conțin sigla vegană, care atestă faptul că niciun ingredient nu e de origine animală. Regulă generală: pentru produsele Alverde cosmetică naturală nu se fac teste pe animale.  Produsele sunt variate: creme, geluri de duș, șampoane, farduri etc.

 Magazinul naturist „Floare de colț

Adresă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *