Vegan în Constanţa

Veganismul este echivalentul iubirii. Noi trebuie să iubim animalele și să ocrotim natura, trebuie să dovedim că merităm cu adevărat să trăim pe Pământ. M-am alăturat cu mare drag echipei „Vegan în România” și sper din tot sufletul să reușesc să ajut cât mai mulți oameni în ceea ce privește alegerea unui stil de viață corect și sănătos.

Mă numesc Lidia și iubesc mult avocado. Având în vedere că aici vom vorbi despre restaurante și preparate, avocado mi-a venit primul în minte. Acest articol vreau să îl dedic surselor de inspirație pentru dumneavoastră și anume, unora dintre cele mai bune restaurante cu specific vegan, respectiv raw vegan din Constanța.

Încă de mic copil mi-am dorit să fac ceva deosebit în viață și să mă afirm. Am vrut să urmez modelul părinților și să ajung bine în viață. Mă aflu în toiul viitorului, aici sunt și mă simt excelent! Pe lângă realizările frumoase, amintirile pe care le prețuiesc și pasiunile legate de artă, grafică, limbi străine și petrecerea timpului în natură, niciodată nu m-am simțit atât de bine din punct de vedere spiritual și fizic ca fiind vegană!

Ei bine, de mică am avut compasiune și empatie față de animale. Am avut în sânge acest lucru și niciodată nu voi renunța la a face dreptate pentru animale. Aș scrie cărți, aș ține discursuri, aș deschide restaurante vegane, aș face o grămadă de lucruri! Le-aș face numai să știu că am puterea absolută să salvez toate animalele de pe Pământ chiar acum! Când  vorbim despre animale, trebuie să ne gândim la pasiune, iubire, empatie și nu la gust, tradiție sau chin. Când vorbim despre bucătărie, eu personal mă gândesc la guacamole. Avocado cu suc de lime și usturoi, paste bio cu cimbru și busuioc proaspăt, muguri de pin, semințe de chia, semințe de susan, rucola… un deliciu!

Prezența animalelor pe Pământ trebuie să fie hrană pentru suflet. Doar în această formă percep eu hrana de origine animală. Atât. Pur și simplu hrană pentru spirit. Asta îmi place să le transmit oamenilor: „Animalele nu sunt aici pentru noi, ci cu noi!”

Preparatele vegane sunt uimitor de delicioase! Atât de delicioase și de sănătoase, încât spun că papilele mele gustative sunt în extaz. Sunt atâtea lucruri de spus și totuși, trebuie să vă povestesc despre cele mai încântătoare locuri cu specific vegan și raw vegan din Constanța pe care le-am vizitat.

Cămara cu merinde

În primul rând, doresc sa încep cu locul de care m-am îndrăgostit prima dată, unde mi-am dus toți prietenii și despre care le-am povestit tuturor, și anume Cămara cu Merinde. Aici vă puteți relaxa într-un mediu plăcut și intim, puteți savura preparatele absolut delicioase pe terasă și să încercați prăjiturile raw-vegane. De fiecare dată îmi place să servesc în sera aceea tarta mea preferată cu sparanghel și spanac alături de apa proaspăt infuzată cu castravete, portocală, goji sau diverse ceaiuri hrănitoare. La Cămara cu Merinde se susțin de asemenea și conferințe legate de nutriție și sănătate unde participă specialiști, medici nutriționisti vegani și merită din plin să faceți rezervare la un astfel de eveniment. Fiecare preparat în parte constituie o sursă de energie și o încântare de gusturi. Ambientul e unul plăcut cu o atmosferă superbă unde puteți servi de asemenea și meniul pregătit special în ziua respectivă: supe cremă de dovlecei, de mazăre, humus cu spanac, cu sfeclă roșie, burgeri vegani cu falafel, paste, tort cu morcovi și multe alte surprize! În același timp, acolo mai puteți găsi și produse cosmetice vegane (produse pentru îngrijirea părului, a mâinilor, pentru ten, cearcăne etc), cât și produse bio precum pulbere de cânepă, de matcha, paste, biscuiți vegani, smoothie-uri hrănitoare și multe produse sănătoase.  Cămara cu Merinde este situată pe bulevardul Mamaia nr. 180.

Poftă de verde

De asemenea, trebuie să încercați și deliciile de la Poftă de Verde! Acest restaurant se află pe str. Nicolae Iorga, piața Chiliei nr. 2. Am fost recent la o conferință care a avut loc aici și am rămas plăcut impresionată de tot ce s-a discutat în legătură cu programul de detoxifiere. Ei bine, s-a precizat faptul că veganii nu au nevoie în mod deosebit de smoothie-uri speciale, întrucât stilul lor de viață nu implică o alimentație grea, din contră, e mult mai sănătoasă și pură. La Poftă de Verde vă puteți relaxa într-un mediu plăcut și intim și cu siguranță veți dori să reveniți de foarte multe ori și să încercați din toate preparatele sănătoase ale Alinei Alexandrov, bucătar șef vegan și raw.

Toate acestea reprezintă niște locații de vis și tare mult mi-aș dori să apară din ce în ce mai multe restaurante de acest fel și ca acest stil de viață sănătos să se răspândească la fel de bine precum mirosul plăcut de supă cremă de dovlecel sau guacamole! Vă urez poftă bună și o viață vegană cât mai lungă și mai frumoasă!

Nota editorului: Casa Vegetariană și Bistraw Verde Viu s-au închis și, de aceea, au fost șterse din listă. Articolul va fi actualizat în curând cu locații vegan-friendly noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *