De sărbători vă propunem câteva dintre rețetele noastre festive preferate!
Platou țărănesc rece de aperitive
Platoul conține salată de vinete, fasole bătută, zacuscă, chifteluțe și legume asortate.
Rețetele Fleur’s Vegan Kitchen – Platou țărănesc rece

Platou țărănesc cald
Platoul conține tofu prăjit, cârnăciori din seitan, frigărui din tempeh, mămăliguță, murături și legume asortate.
Rețete Fleur’s Vegan Kitchen – Platou țărănesc cald

Ouă umplute, vegane
Rețeta Vegan Peek – ouă umplute, vegane

Salată à la Russe
Rețeta Fleur’s Vegan Kitchen – Salată à la Russe

Salată de ciuperci
Rețetă Da’ voi ce mâncați, Alexandră? – Salată de ciuperci cu maioneză vegană
Rețetă Fleur’s Vegan Kitchen – Salată de ciuperci

Piftie vegană
Rețeta Fleur’s Vegan Kitchen – Piftie vegană cu legume

Drob de ciuperci și linte verde
Rețeta Viață Vegană – Drob vegan de ciuperci și linte verde

Sarmale cu ciuperci și smântână de caju
Rețeta Da’ voi ce mâncați, Alexandră? – Sarmale cu ciuperci și smântână de caju

Sarmale de soia cu mămăliguță
Rețeta Fleur’s Vegan Kitchen – Sarmale de soia cu mămăliguță

Friptură din seitan în sos tomat cu legume italienești la cuptor
Rețetă Fleur’s Vegan Kitchen – Friptură din seitan în sos tomat
Rețetă Fleur’s Vegan Kitchen – Legume italienești la cuptor

Cartofi franțuzești cu cimbru și smântână de caju
Rețetă Da’ voi ce mâncați, Alexandră? – Cartofi franțuzești

Varză de Bruxelles caramelizată, cartofi aurii la cuptor, salată de năut și sos alb cu usturoi
Rețetă Da’ voi ce mâncați, Alexandră? – Platou cu varză de Bruxelles
Rețetă Da voi ce mâncați, Alexandră? – Cartofi aurii la cuptor

Ciorbă de perișoare cu chiftele vegetale
Rețetă Fleur’s Vegan Kitchen – Ciorbă de perișoare cu chiftele vegetale

Cozonac
Rețeta Fleur’s Vegan Kitchen – Cozonac
Rețeta Mihaela Zlate – Cozonac
Rețeta VegLifestyle – Cozonac

Fursecuri fragede cu nucă
Rețeta Da’ voi ce mâncați Alexandră?

Amandine
Rețeta Fleur’s Vegan Kitchen

Chec pufos cu glazură de ciocolată
Rețeta Vegan de veghe

Tort cu ciocolată și zmeură
Rețeta Da’ voi ce mâncați, Alexandră? – Tort cu ciocolată și zmeură

Majoritatea rețetelor pot fi veganizate ușor folosind lapte de soia sau brânzeturi vegane în locul lactatelor din lapte de vacă și ciuperci, soia sau leguminoase în loc de carne.
Vă recomandăm câteva dintre sursele noastre de inspirație preferate:
- Ce mănâncă veganii
- Fleur’s Vegan Kithchen
- VegLifestyle
- La mine sub nuc
- Da’ voi ce mâncați, Alexandră?
- Vegan Peek
- Papaia
- Mihaela Cărămidariu
- Gătește vegan
- Și mai multe variante în următorul articol Vegan în România