Semnează pentru interzicerea cuștilor!

Fermă de porci din Polonia 2017. Foto: Open Cages
Fermă de porci din Polonia 2017. Foto: Open Cages

Timp de citire: 2 minute

Peste 300 de milioane de animale exploatate pentru carnea, laptele și ouăle lor, suferă în cuști în fermele zootehnice din Europa.
Acestea își petrec întreaga viață în spații înguste, murdare, pe gratii metalice, fără să vadă vreodată lumina zilei sau să atingă iarba. În cel mai fericit caz, ele ajung să vadă lumina zilei în ziua în care sunt transportate la abator…

Astăzi avem ocazia să facem un pas istoric prin intermediul Inițiativei Cetățenilor Europeni “End The Cage Age” / “Încheie Era Cuștilor” de interzicere a cuștilor în fermele europene. Această legislație, dacă va fi implementată, va schimba radical felul în care arată fermele europene, fiind una din cele mai de impact inițiative legislative pentru animalele exploatate în ferme de la întemeierea Uniunii Europene.1

Avem nevoie de 1 milion de nume verificate pentru a cere Comisiei Europene să interzică folosirea cuștilor în ferme.
Din acestea, 40.000 de semnături trebuie să provină din România.

145 de organizații europene pentru protecția animalelor și a mediului își unesc forțele pentru a colecta cele 1 milion de semnături !
Această inițiativă este fără precedent! Vei lua și tu parte?

SEMNEAZĂ ACUM și IMPLICĂ-TE alături de noi pentru interzicerea cuștilor în Europa!
Distribuie această petiție în rețetelele sociale, colectează semnături de la prieteni și familie, și/sau alătură-te echipei Vegan în Români pentru a ajuta la colectarea celor 40.000 de semnături necesare pentru țara noastră!

Aceasta nu este o simplă petiție!

Petiția este o Inițiativa Cetățenească Europeană care se adresează Comisiei Europene, iar aceasta trebuie să se asigure că fiecare persoană care a semnat este reală și este cetățean european. De aceea este necesară furnizarea datelor personale din buletin (CNP, nume, data nașterii și prima linie din adresa din buletin).
Datele solicitate sunt necesare pentru validarea petiției. Ele sunt protejate sub normele europene de protecție a datelor cu caracter personal și vor fi șterse o dată cu validarea petiției. Organizațiile implicate în strângerea de semnături nu au acces la aceste informații.

Fii parte din cea mai ambițioasă inițiativă legislativă pentru animalele exploatate în Europa de la înființarea Uniunii Europene!

Nu ne vom opri aici! Acesta este doar primul pas!
Fii parte din schimbare: semnează, distribuie, și colectează semnături!

Boxă de maternitate în fermă de porci europeană. Foto: CIWF
Boxă de maternitate în fermă de porci europeană. Foto: CIWF
Fermă de porci din Polonia 2017. Foto Andrzej Skowron / Open Cages
Fermă de porci din Polonia 2017. Foto Andrzej Skowron / Open Cages
Fermă de porci Polonia 2017. Foto Andrzej Skowron / Open Cages
Fermă de porci Polonia 2017. Foto Andrzej Skowron / Open Cages
Fermă de ouă în cuști "îmbunătățite". Fotografie realizată în Polonia, cel mai mare exportator de ouă în România. Sursa foto: Otwarte Klatki
Fermă de ouă în cuști “îmbunătățite”. Fotografie realizată în Polonia, cel mai mare exportator de ouă în România. Sursa foto: Otwarte Klatki
Fermă de iepuri Spania 2013. Foto: Animal Equality
Fermă de iepuri Spania 2013. Foto: Animal Equality
Fermă de iepuri Spania 2014. Foto: Animal Equality
Fermă de iepuri Spania 2014. Foto: Animal Equality
Fermă de iepuri. Cuști convenționale. 85% din cuștile de iepuri din Europa arată așa.
Fermă de iepuri. Cuști convenționale. 85% din cuștile de iepuri din Europa arată așa.

7 Comments

 1. Alexandru Bogdan Tanculescu

  stop acestui tratament inuman impotriva animalelor

 2. Ioana Rosenberg

  Aceste cruzimi sunt inacceptabile! Mai ales ca o dieta sanatoasa presupune reducerea sau chiar eliminarea produselor de origine animala, iar zootehnia este industria cu cel mai puternic impact asupra mediului. Opriti aceste orori!

 3. End the Cage Age! Help to stop animal cruelty!

 4. It is horrible !!

 5. Am semnat pentru interzicerea cuștilor… Îmi doresc din suflet să aibă succes campania.

 6. Sunt de acord ca intretinerea scroafelor in boxele de fatare nu este o practica prietenoasa si naturala cu stilul lor de viata, totusi as vrea sa punctez cateva lucruri:
  1. Intretinerea in boxa de fatare nu se face pe toata durata de viata a scroafei, ci doar in perioada de alaptare ( 4-5 saptamani), adica in medie 10 saptamani pe an, in rest au libertatea de miscare.
  2. In cazul lipsei boxei de fatare o parte din purceii fatati ar urma striviti de scroafa, acele bare metalice fiind o protectie pentru purcei
  3. Si cel mai important din punctul meu de vedere, boxele de fatare impiedica accidentele cu personalul din ferma. In timpul lactatiei scroafele sunt foarte protectoare cu purceii lor, adesea unele fiind agresive cu operatorii care lucreaza in ferma si se pot intampla accidente, fiind in boxe acestia sunt protejati.
  Sunt de acord cu initiativele comunitatii de vegani, dar cred ca ar trebui expuse si aceste lucruri inainte de a solicita semnaturi.

 7. Carnivorii sunt de vina ,ei si numai ei … pt ca nu se pot opri din a manca carne .Pt ca nu se informeza DAR nici nu le pasa .
  stop custilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *