6 documentare pe care trebuie să le vezi dacă vrei să salvezi planeta!

Subtitrările în limba română pentru o parte dintre aceste documentare pot fi descărcate gratuit de pe pagina Vegan în România.

1. COWSPIRACY este un film care ar trebui văzut de toată lumea, pentru că e exact așa cum se prezintă: “Filmul documentar pe care organizațiile nu vor să îl vezi!”.

E potrivit atât pentru o seară cu prietenii cât și pentru o proiecție la un festival.

Kip Andersen, care e și unul dintre regizorii filmului, pornește în căutarea unor răspunsuri și nu îi e teamă să pună întrebări incomode. Cowspiracy este un documentar ecologist foarte curajos care îți va face dezvăluiri șocante!

2. THE GHOSTS IN OUR MACHINE o are protagonistă pe Jo-Anne McArthur, activistă și fotojurnalistă, autoarea albumelor fotografice We animals și Captive.

Documentarul o urmărește pe teren, documentând și fotografiind modul în care tratăm animalele. Poveștile, prezentate dintr-o perspectivă foarte personală și sinceră, te vor sensibiliza cu siguranță. Muzica e, de asemenea, excelentă.

3. LIVE AND LET LIVE este construit în jurul poveștilor cât se poate de diferite ale celor cinci protagoniști. O studentă, un cuplu de fermieri, un sportiv, un măcelar, un agricultor ne spun poveștile lor, cum au devenit vegani și cum i-a afectat acest mod de viață.

Filmul include și interviuri cu doctori, filosofi, profesori, nutriționiști, ecologiști, biologi și activiști.

Acest film nu conține scene grafice sau de cruzime împotriva animalelor și poate fi vizionat la orice vârstă. E potrivit pentru cei care își doresc o privire de ansamblu asupra veganismului și istoria acestuia. Află mai multe pe site-ul Live and Let Live.

4.  EARTHLINGS este probabil cel mai cunoscut film despre modul în care tratăm animalele. Narat de Joaquin Phoenix, filmul analizează pe rând toate industriile care exploatează animalele, prezentând adevărul brutal. Filmul conține și scene filmate cu camera ascunsă care pot fi dificil de urmărit.

Acest film te va uimi cu siguranță. Lucrurile prezentate în “Earthlings” se petrec chiar sub nasul nostru, iar noi rămânem, de cele mai multe ori, complet neștiutori.

Așa că, dacă îți pasă de animale, sau cunoașteți persoane cărora le pasă cu adevărat de animale, arătați-le acest film. După vizionarea lui e imposibil să nu vrei să devii vegan. Earthlings poate fi urmărit online în mod gratuit.

5. PEACEABLE KINGDOM: THE JOURNEY HOME ne prezintă povestea unor fermieri care au decis să devină vegani în urma unor circumstanțe neașteptate.

Urmărește Peaceable Kingdom în mod gratuit online pentru a afla povestea lor; oricine poate deveni vegan!

6. FORKS OVER KNIVES e un documentar care ne arată în ce fel ne poate îmbunătăți sănătatea o alimentație vegetală.

 

About Alexandra Vancea

"Don't be sorry, do something!" - The Animals "Nu ajunge să-ți pară rău, fă ceva!" - Animalele

3 Comments

  1. o sa le trec pe lista 🙂 ce parere ai despre what the health? l-ai vazut?

    • Bună! L-am vazut, însă mi-a placut mai mult Forks over Knives și Cowspiracy (ultimul e realizat de același regizor).
      Sper să-ți placă 🙂

    • eu l-am vazut si am devenir vegana. mai ales dupa faza cu crescatoriile de porci din South Carolina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *