Animalele de companie ale veganilor

Conform unui studiu iSense Solutions din 2016, aproximativ 50% dintre românii din mediul urban dețin animale de companie. 65% dintre ei au în îngrijire câini, iar 52% au în îngrijire pisici. Doar în Bucuresti există cel puțin 500.000 de câini cu stăpân. Cu toate acestea, numărul de câini adoptați din adăposturi este foarte mic, în comparație cu cel al animalelor achiziționate din diverse surse.

Industria animalelor de companie:

În spatele animalelor vândute online sau prin intermediul a diverse companii se află o adevarată suferință prin care acestea trec pentru a putea fi înmulțite, astfel încât vânzarea să fie una profitabilă. Animalele sunt ținute în spații mici și neigienice, nu se ține cont de cum sunt împerecheate (de exemplu frate cu soră, mamă / tată cu puii lor), de sănătatea lor, de temperament, de moștenirea genetică sau de standardul unei rase.

Așadar, cumpărând animale prin intermediul vânzătorilor care urmăresc doar profit și exploatează animalele nu facem decât să încurajăm această practică.

În adăposturile publice sau private există mii de animale care așteaptă să fie adoptate. Adopția reprezintă o modalitate foarte responsabilă de a avea un animal de companie și vei primi tot ajutorul de care ai nevoie pentru binele acestuia. De asemenea, vei beneficia de sfaturi utile în ceea ce privește alegerea unui animal care să se potrivească stilului tău de viață.

De asemenea adopția unui animal de companie de la un adăpost presupune eliberarea unui loc pentru ca un alt animal să poată fi preluat. Deci atunci când adopți, salvezi nu doar viața noului tău prieten, ci oferi o șansă la viață pentru încă un animăluț.

Cu toate astea, în majoritatea cazurilor, doar în adăposturile private animalele sunt îngrijite pentru tot restul vieții, pe când în cele de stat lucrurile stau diferit, iar dacă un animal nu este adoptat într-o perioadă de 14 zile, acesta urmează să fie eutanasiat.

Alimentația vegană sau non-vegană a animalelor:

De la alimentele uscate, de altfel cele mai consumate, pănă la multitudinea de produse industrial destinate animalelor de companie, acestea pot cauza grave probleme de sănătate.

Aceste alimente vândute în supermarketuri sunt adesea compuse din părți de animale care sunt considerate improprii consumului uman – adică deja moarte, pe moarte, bolnave sau mutilate înainte de a fi transportate la abator. Multe dintre aceste animale au murit din cauza infecțiilor și a altor boli.

Dacă ne uităm la reglementările europene din acest domeniu, vedem că părțile animalelor pe care nici o felină sau canină nu le-ar consuma în condiții naturale sunt legal acceptate ca ingrediente (exemplu: capetele de păsări de curte, coarnele, picioarele, oasele și chiar penele). Pe lângă faptul că sunt de foarte slabă calitate, aceste produse conțin și hormoni, pesticide și antibiotice, la fel ca produsele de origine animală consumate de oameni.

Nevoile nutriționale ale câinilor și pisicilor pot fi într-adevăr satisfăcute prin intermediul unei diete fără produse de origine animală și însoțită de anumite suplimente.

Un studiu al profesorului veterinar Andrew Knight de la Universitatea din Winchester a spus că în urma cercetărilor sale a putut observa cum pisicile și cainii au avut rezultate bune sau chiar mai bune în ceea ce privește sănătatea dietelor pe bază de plante față de cele obișnuite, pe bază de carne.

Guy Sandelowsky, veterinar și fondator al companiei vegane de hrană pentru câini Omni, a spus că produsele sale, care includ de obicei cartofi dulci, orez brun și dovleac, conțineau cu 30% mai multe proteine decât majoritatea dietelor pe bază de carne, fiind preparate cu atenție pentru a satisface toate nevoile nutriționale ale câinelui.

Câinii sunt clasificați ca omnivori. Acest lucru înseamnă că ei își pot obține toate nevoile nutriționale fie din ingrediente din carne, fie din plante și se pot adapta la o hrană vegetariană/vegană bine echilibrată.

Pe de altă parte, pisicile sunt carnivore, ceea ce înseamnă că au nevoie de nutrienți specifici care sunt găsiți din abundență în țesuturile animale.

O dietă bine concepută pe bază de plante, cu adaos de nutrienți, care este completă pentru a satisface toate cerințele nutriționale ale pisicilor, are potențialul de a le permite să își mențină sănătatea.

Atât hrana vegetariană, cât și cea vegană ar trebui verificată cu atenție de către un medic veterinar sau nutriționist pentru animale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *