Ți-ar plăcea o aplicație de dating pentru vegani? Există Veggly!

Notă: Aceasta nu este o reclamă plătită, ci strict experiența noastră.

Odată cu distanțarea socială în contextul pandemiei, aplicațiile pentru întâlniri și conversații online au explodat. În România, cele mai populare la momentul actual par a fi Tinder, Sentimente, OkCupid, Badoo, Zoosk, Twine, iar recent Facebook a introdus și opțiunea de dating.

De regulă, dacă folosești o astfel de aplicație, îți dorești să cunoști persoane care îți împărtășesc valorile. Ei bine, ca vegan e un pic mai greu de filtrat persoanele cu care ți-ar face plăcere să flirtezi sau să interacționezi amical. Nu știi niciodată ce reacție cu privire la veganism poate să aibă persoana față de care ai o superficială simpatie pe baza unei descrieri succinte și a unei fotografii.

Aici intră Veggly pentru a-ți ușura existența. Aplicația a fost lansată în octombrie 2018, iar nevoia de la care a plecat a fost una personală – un inginer programator care era și vegan își căuta un partener cu aceleași valori ca ale lui și atunci și-a creat singur o aplicație prin care să-l găsească. Nu se știe dacă a avut succes în demersul personal, dar ce se știe sigur e că a ajutat foarte mult comunitatea vegană și aceasta îi este recunoscătoare. Aplicația, totuși, nu este rezervată doar veganilor, ci și persoanele (ovo-lacto)vegetariene și cele în tranziție se pot înscrie. Experiența arată că de obicei vegetarienii nu au o nevoie la fel de accentuată să cunoască alți vegetarieni sau vegani fiindcă nu privesc neapărat evitarea consumului de animale ca pe un mod etic de a trăi, implicit un criteriu important în a-și alege partenerul.

În momentul de față, aplicația are peste 140.000 de utilizatori și este extrem de populară în Marea Britanie, unde sunt și foarte mulți vegani, apoi în Germania, Australia, Brazilia, Canada, SUA, Spania și Franța. Însă, aplicația e disponibilă pentru a fi instalată oriunde în lume.

Am instalat Veggly pentru a vedea cum funcționează și pentru a-ți putea împărtăși lucrurile de bază, fie că ești familiarizat cu alte programe de acest fel, fie că nu.

1) În primul rând, programul se poate folosi gratuit pentru cele mai importante lucruri – de a vedea alți utilizatori, de a „aprecia” (a da „Like”) celor care ți-au captat interesul și de a vorbi cu ei dacă interesul este unul reciproc. Există și versiunea plătită, prin diverse pachete de abonamente (de exemplu 25 lei / lună sau 168 lei / un an), prin care poți vedea cine ți-a apreciat profilul, nu ești deranjat de reclame și primești 3 monede simbolice în fiecare lună, cu care poți da „superlike” utilizatorilor. Alternativ, poți cumpăra o monedă sau mai multe, anume pentru superlikes. Aceste fonduri sunt importante și pentru promovarea aplicației, astfel încât opțiunile noastre în a găsi parteneri (de conversație) să crească, cât și de a susține echipa din spate. O altă opțiune, implementată în luna mai 2021, este „teleportarea” — prin care poți vedea ce utilizatori există în orice localitate din lume, deci nu doar pe o rază de x kilometri față de locația ta. Dar ideea de bază e că aplicația, pentru scopul în care a fost făcută, se poate utiliza complet gratuit.

2) După instalarea și crearea contului (prin email sau prin conectare la Facebook), ți se cere acces la serviciul de localizare al telefonului, pentru ca atât tu, cât și ceilalți utilizatori, să vă puteți găsi după criteriul distanței.

3) După acceptarea termenilor și condițiilor, poți începe să îți personalizezi profilul, urcând o fotografie din memoria telefonului, specificând dieta / stilul tău de viață (vegan / vegetarian / în lucru), vârsta, localitatea, genul în care te regăsești, ce fel de persoane te interesează, o descriere de maxim 1000 de litere și ocupația ta. Deși cam toate căsuțele sunt opționale, e de bun simț a fi completate, oricât de succint.

4) Spre deosebire de alte aplicații de „dating”, aceasta are un algoritm transparent, în sensul că tu alegi ordinea în care vrei să apară lista de utilizatori – să fie ordonați după distanță, după cât de recent au fost online sau să apară întâi utilizatorii cei mai noi. În timp ce răsfoiești lista, poți să atingi fotografia cuiva pentru a vedea profilul întreg, cu tot cu secțiunile „Despre mine” și „Ocupație”. Dacă sunt persoane de care nu ești interesat(ă), ai voie să le ascunzi profilele (asta nu înseamnă că le blochezi sau că nu ai putea să le apreciezi pe viitor dacă vrei).

5) Similar cu “swipe right” la Tinder, aici ai butonul de Like pentru a seta că ești interesat(ă) să comunici cu o anumită persoană. Dacă interesul este reciproc și ai primit și tu „like”, atunci veți fi notificați că puteți conversa.

6) Butonul de Superlike e pentru a arăta unei persoane că ești interesat(ă) de ea și va primi notificare imediat, chiar dacă ea nu ți-a dat „Like”.

7) Veggly este disponibil pentru Android și iOS, dar are și o platformă web în stadiul de testare.

Noi credem că e o aplicație cu mult potențial, iar dezvoltatorii o îmbunătățesc constant și au povestit într-un interviu că vor să îi extindă rolul social pentru a închega comunitatea vegană.

Dacă decizi să o încerci și tu, povestește-ne și nouă cum ți se pare!

Ca pe orice platformă de acest tip, te sfătuim să ai grijă de tine, de informațiile pe care le împărtășești, iar locurile propuse pentru întâlniri e bine să fie cât mai publice.

Distribuie acest articol pentru a ajunge la cât mai multă lume care ar vrea să se înscrie.

Distracție plăcută!

Surse:
1) https://www.veggly.net/
2) https://thebeet.com/the-us-is-one-of-the-worst-places-in-the-world-to-be-vegan-and-single/

About Cris

Alege vegan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *